Demervallei

De Demervallei tussen Diest en Werchter wordt helemaal heringericht. Zo krijgt de vallei een betere bescherming tegen overstromingen en wordt de waardevolle Demernatuur in ere hersteld. Ook zijn er volop mogelijkheden voor recreatie, erfgoed en streekontwikkeling. Kortom, de Demervallei barst van de uitdagingen, maar heeft ook heel veel troeven.

In dit enorme gebied wordt nu volop gezocht naar de meest geschikte locaties om deze doelstellingen te realiseren. Dat gebeurt op een grondige en doordachte manier, met wetenschappelijke studies. We breien ook verder op reeds geleverd werk: sinds jaren zijn er immers verschillende organisaties in de weer om de vallei verder te ontwikkelen. Al die plannen en initiatieven zijn nu samengevoegd in één programma, dat de partners van de Demervallei gaan uitvoeren: de strategie die de voorbije jaren voor de regio werd ontwikkeld, maken we nu concreet.

Beslissing Vlaamse Regering

Op 23 december 2016 keurde de Vlaamse regering het voorkeursalternatief voor het Sigmagebied Demervallei goed, net als de andere Demerpartners.

Infomarkten 

Door onvoorziene omstandigheden konden de infomarkten ‘Toekomstvisie Demer- en Laakvallei’ op woensdag 30/11 (Aarschot), dinsdag 6/12 (Werchter) en dinsdag 13/12 (Zichem) niet doorgaan. Een nieuwe datum verschijnt binnenkort op deze website en wordt bekend gemaakt via sociale media. Wil je graag op de hoogte gehouden worden? Stuur dan een mailtje met je contactgegevens naar evelien.demunter@lne.vlaanderen.be 

Waar?

Langs de Demer in Scherpenheuvel-Zichem, Aarschot, Begijnendijk en Rotselaar en Diest

Oppervlakte

Nog niet definitief vastgelegd

[Klik op het kaartje om in te zoomen]

 

 

 

 

 

 

Hiernaast vind je de laatste projectpublicaties,
voor een overzicht van alle publicaties kan je hier terecht.