Beleefzone Pallieterland Polder van Lier

Rij je vanuit het PIME langs de Netedijk richting Lier dan ontdek je enkele infopanelen met doe-opdrachten. De route is vooral bedoeld om gezinnen met kinderen kennis te laten maken met het Netegebied en hen bewust te maken van het fenomeen water. De fietsroute passeert na enkele kilometers langs de Polder van Lier, een overstromingsgebied van het Sigmaplan waar natte natuur opnieuw ruimte krijgt. 

Zo'n ‘wetland’ met open water en riet filtert het water en geeft het waterleven op die manier een boost. En de natuur reageert onmiddellijk, nu al kun je vanop de dijk met wat geluk enkele opmerkelijke vogelsoorten spotten zoals de roerdomp en de bruine kiekendief. 

Wanneer het overstromingsgebied niet in werking is, kan je er via de trappen afdalen naar de stapstenen tot vlakbij het wetland. Zo krijg je een unieke blik op de sluis en op het waterleven rondom.

Verpozen kan in de tuin van PIME, met picknickplekken en met – niet onbelangrijk! - openbare toiletten, en het heerlijk bio-ijs tijdens het weekend. Kortom een ideale pitstop tijdens een dagje uit in het groene Pallieterland. 

Praktisch

PIME (Provinciaal Instituut voor Milieu Educatie)

Mechelsesteenweg 365
2500 Lier