Grenzeloze Schelde en Natuurpunt organiseren een studie- & belevingsdag Sigmaproject 'Dijlemonding' en de klimaatverandering op dinsdag 19 oktober 2021. Op het programma staan terreinbezoeken aan de huidige en toekomstige Sigmaprojecten ‘Dijlemonding’ in het Rivierenland rond Mechelen en Willebroek. Onze projectleiders zorgen op diverse locaties voor een deskundige toelichting.

De dag start om 9u30 in Mechelen. Van hieruit vaart u mee met het schip Mozart op het Kanaal Leuven-Dijle dwars door Mechelen en via de sluis van Battel naar het Zennegat waar we rond 11u30 ontschepen.

Daarna kan u kiezen tussen een begeleide fiets- of wandeltocht langs de omliggende Sigmagebieden. In de overstromingsvlakte van het Zennegat krijgt u de kans om een afvissing mee te maken: welke soort vissen zijn hier aanwezig en welke conclusies kunnen hieruit getrokken worden?

Om 15u15 vaart het schip door op de Dijle naar Mechelen.
Rond 17u15 eindigt de studie- en belevingsdag aan de Winketkaai in Mechelen.

Voor het gedetailleerde programma, de praktische info en om in te schrijven: klik hier >

Uiterste datum van inschrijving is 14 oktober 2021.

Deze activiteit is een organisatie van Grenzeloze Schelde i.s.m. Natuurpunt met de medewerking van o.a. De Vlaamse Waterweg, Natuur en Bos van de Vlaamse overheid, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, Vlaamse Milieumaatschappij, Waterbouwkundig Laboratorium, stad Mechelen, ORIOM, Regionaal Landschap Rivierenland, Scheldegids en De Milieuboot.