De infokeet van het Antwerpse Scheldekaaienproject is verhuisd naar de Tavernierkaai, tussen het Steen en het MAS. Spring binnen en ontdek wat we allemaal in petto hebben voor de Scheldekaaien!

De kaaimuur en waterkering langs de Schelde in Antwerpen krijgen een grondige facelift. Dat doen we om de stad beter te beschermen tegen het stijgende water. Het stadsbestuur en AG VESPA, het vastgoedbedrijf van de stad, grijpen de gelegenheid aan om de openbare ruimte op de kaaien een make-over te geven.

Zolang de werken duren kan je poolshoogte komen nemen in de infokeet. In die tentoonstellingsruimte vertellen we je alles over het Sigmaplan, het Scheldekaaienproject en de voortgang van de werken. Het infopunt is elke derde woensdag van de maand open, telkens van 12 tot 20 uur. De eerstvolgende openingsdag is 20 februari.

Nieuwe locatie

De infokeet is een mobiele tentoonstellingsruimte. De keet stond een hele tijd ter hoogte van de werfzone Nieuw Zuid op de Ledeganckkaai. Intussen zijn de werken opgestart in de zones Schipperskwartier en Centrum en Bonapartedok en Loodswezen. Daarom verhuisde het infopunt deze maand naar de Tavernierkaai. Tegelijk gaven we de tentoonstelling een inhoudelijke update.

Groepsbezoek aanvragen

Zin om de infokeet te bezoeken met vrienden, collega’s of met een klas? Dat kan! Onze medewerkers voorzien met plezier een rondleiding op maat. Vraag een groepsbezoek aan via scheldekaaien@vlaamsewaterweg.be.