Een dag waarop je meegevoerd wordt in een boeiend verhaal over vogels, natuur en het havengebied. Tegelijkertijd maak je kennis met enkele prachtige pareltjes van natuurgebieden en kan je over de werf van het Hedwige-Prosperproject wandelen.

Natuurpunt WAL organiseert op zondag 10 januari de zesde editie van de ‘Ganzondag’. Een dag waarop je meegevoerd wordt in een boeiend verhaal over vogels, natuur en het havengebied. Tegelijkertijd maak je kennis met enkele prachtige pareltjes van natuurgebieden en kan je over de werf van het Hedwige-Prosperproject wandelen. Er verblijven elk jaar heel wat wintergasten zoals ganzen, smienten en andere watervogels. Met de aanwezige telescopen en verrekijkers zal  je deze gasten goed kunnen bewonderen. De vaste waarden zijn de brandganzen, de kolganzen, de grauwe ganzen en de smienten die in grote aantallen aanwezig zijn. Ook vogels als buizerd, kiekendief en torenvalk zijn regelmatig te bewonderen. En wie weet: misschien vliegt de velduil wel boven het schor. De ‘ganse’ dag kan je meewandelen met gidsen langsheen Doelpolder Noord of doorheen het Hedwige-Prosperproject. Je kan ook op eigen houtje rondwandelen.

Programma:

 • 10:15u: vrijlating gerevalideerde vogels door VOC Kieldrecht (als het weer het toelaat)
 • 10:30u – 11:30u – 12:30u – 13:30u – 14:30u – 15:30u: geleide wandeling Doelpolder (+/- 1,5 uur)
 • 10:30u-13:30u: geleide wandeling Hedwige-Prosperproject (+/- 2,5 uur)

Doorlopend:

 • Filmpjes over het Hedwige - Prosperproject en enkele courant voorkomende ganzensoorten, uitleg van projectmedewerkers bij de technische bouwstenen
 • Warme en koude dranken, ...

Waar:

 • Infokeet, Zoetenberm 6A, 9130 Doel (deelgemeente van Beveren).
  De infokeet is gelegen op het kruispunt van de West langeweg en de Zoetenberm.
  Parkeren kan aan de infokeet zelf.
  Kijk hier voor de laatste info over het programma, of mail naar johan.baetens@natuurpunt.be (0484/23.75.59).