De fietstocht van Toerisme Waasland staat in het teken van de tv-serie Den elfde van den elfde, die grotendeels in de Wase polders werd opgenomen. Via 11 tussenstops ontdek je bovendien de omgeving van het Hedwige-Prosperproject van het Sigmaplan.

De voorbije maanden wist de tv-serie Den elfde van den elfde van Tom Van Dijck en Alice Reys uit te groeien tot een smaakmaker. Dankzij het vaak absurde carnavalsthema, maar evengoed door het weidse polderlandschap rondom het fictieve dorpje Knorrendonk. Hun filmlocatie vonden Van Dijck en Reys in Prosperdorp, pal op de Belgisch-Nederlandse grens, in de noordelijke uithoek van het Waasland. Naar aanleiding van de serie lanceert Toerisme Waasland een nieuwe fietsroute van 32 kilometer met 11 tussenstops. Het geeft je een leuke leidraad om het polderlandschap te doorkruisen.

Getijdennatuur op komst

Aanraders onderweg zijn onder meer het museum PolderMAS, de natuurgebieden Paardenschor en Putten West, het Verdronken Land van Saeftinghe en uiteraard Prosperdorp. Het start- en eindpunt van de fietsroute ligt bij de infokeet van het Hedwige-Prosperproject van het Sigmaplan. In dit infopunt kom je alles te weten over de ontwikkelingen die in de Nederlandse Hedwige- en de Belgische Prosperpolder op stapel staan.

Het loont zeker de moeite om even halt te houden bij de Prosperpolder. Na de nodige inrichtingswerken is het gebied volledig klaar om ontpolderd te worden. Binnen enkele jaren kan het dan worden verbonden met de Schelde en de Hedwigepolder. Het resultaat? Een getijdengebied van 4500 hectare én het grootste brakwaterschorrengebied van West-Europa.

Alle info over de nieuwe fietstocht vind je op de website van Toerisme Waasland.

Meer weten over het Hedwige-Prosperproject? Klik hier.