Nadat de instabiele, historische kaaimuur eind februari werd afgebroken, gaan de werken aan Nieuw Zuid binnenkort een nieuwe fase in. Aannemer THV Scheldekaaien zal het geraamte van de nieuwe kaaimuur in de ondergrond heien. In de laatste nieuwsbrief lees je alles over deze heiwerken en de overlast die ze kunnen veroorzaken.

Eind februari werd de oude kaaimuur van Nieuw Zuid in het eerste van vijf deelgebieden afgebroken. Dit gebeurde aan de hand van explosieven. 'Zachte renovatie' – waarbij Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z) zorgvuldig de bestaande muur restaureert –was in Nieuw Zuid immers geen optie. Omwille van haar precaire staat moest de historische muur in Nieuw Zuid volledig worden afgebroken. Ze ruimt plaats voor een nieuwe, stevigere en hogere constructie.

Stalen geraamte
Na de afbraakwerken ontstond een bouwput die ingepalmd werd door de Schelde. Uit de bouwput werd intussen het puin van de afbraakwerken verwijderd. De komende maanden plaatst de aannemer het stalen geraamte van de nieuwe constructie met zware apparatuur in de rivierbodem.

Heiwerken
Het heien van buispalen en damplanken is een luidruchtig karwei. In de laatste nieuwsbrief geven W&Z en de aannemer toelichting bij het verloop van de werken. De heiwerken zullen ongeveer 6 à 8 weken duren. Een exacte startdatum zal ruim op voorhand via een persbericht, deze website en de sociale media worden meegedeeld.

Meer informatie
Wie vragen of opmerkingen heeft, kan zolang de werken duren terecht bij de aannemer of bij Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z). Alle gegevens vind je in de nieuwsbrief.


Meer info over de Antwerpse Scheldekaaien vind je hier