In de Polders van Kruibeke vind je unieke elzenbroekbossen: bossen die met hun wortels onder water groeien. Met het nieuwe lespakket van Scalluvia en Natuurouders kom je alles te weten over dit prachtig stukje natuur!

Net zoals mangrovebossen staan elzenbroekbossen bijna het hele jaar met hun wortels onder water. In Europa komen zo’n bossen bijna niet voor. De bossen maken dan ook deel uit van het Europese Natura 2000-netwerk, dat zeldzame dier- en plantensoorten en hun habitats in Europa beschermt.

Beverburcht

Met het gratis lespakket Scalluvia Jungle trek je het elzenbroekbos in en leer je alles over dit gebied en de vele diersoorten die er hun thuis vinden. Ooit al eens een beverburcht gebouwd? Of met een aquascoop naar leven onder water gezocht? Tijdens een wandeling van 2,5 uur met de Natuurouders kan je het allemaal proberen!

Scalluvia

Het lesspakket is bedoeld voor leerlingen van de 3e graad lager onderwijs en werd ontwikkeld met de steun van het Europese LIFE+ project ‘Scalluvia’. Dat project is een samenwerking tussen het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z), de gemeente Kruibeke en natuurvereniging Kruin en zet volop in op de bescherming van de elzenbroekbossen in de Polders van Kruibeke.

Klaar om de bossen in te trekken? Hier vind je alle informatie over het pakket. En lees alvast de brochure om te weten welke avonturen je te wachten staan! Meer informatie over de Polders van Kruibeke vind je hier.