Tijdens de komende zomermaanden kun je terecht op het nagelnieuwe leerpad in het Sigmagebied Paardeweide. Dat is nu volledig afgewerkt en dus toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

In het Sigmaproject Cluster Kalkense Meersen, tussen Gent en Dendermonde, is nu ook het deelgebied Paardeweide helemaal klaar. Iedereen is er tijdens de zomermaanden welkom om de natuur te bewonderen.

Leerpad
Dat kan onder meer via het nagelnieuwe leerpad. De educatieve borden maken je wegwijs door het oostelijke deel van Paardeweide en doen de ambitieuze opzet van het Sigmaplan uit de doeken.
Natuurlijk leer je er ook bij over de specifieke invulling van Paardeweide zelf. Je komt te weten wat wetlands precies zijn en maakt van dichtbij kennis met het overstromingsgebied, de ingenieuze vistrap en het rietatol.
In dat rietatol staat zowel diep als ondiep water, afgewisseld met landruggen waarop riet zich kan ontwikkelen. Zo lokken we kieskeurige vogelsoorten, zoals het woudaapje, de kwak en de roerdomp. Met een beetje geluk krijg ook jij die te zien.

Wetland
Verder biedt het leerpad je een schitterend uitzicht over de natte weilanden van Paardebroek, een deelgebied van de Cluster Kalkense Meersen.
Paardeweide was al enkele jaren een gecontroleerd overstromingsgebied. Na een aantal ingrepen ontwikkelden er zich riet, open water, natte weilanden en elzenbroekbos. Zo gaan veiligheid en authentieke natte natuur ook in Paardeweide hand in hand, volledig volgens de Sigmafilosofie.
Wie er graag meer over wil weten, is de hele zomer welkom. Het leerpad in Paardeweide leent zich perfect tot een gezellig uitstapje op een lange, warme zomerdag!


Hier vind je meer info over het Sigmaproject Cluster Kalkense Meersen.