Deze maand pikken we de draad weer op in Vlassenbroek in Dendermonde. We bouwen er verder aan de ringdijk die de ruime omgeving zal beschermen tegen wateroverlast. Nog even geduld en je kan volop genieten van een bijzonder stukje natuur met slikken, schorren en wetlands!

De werken in Vlassenbroek, het toekomstige gecontroleerd overstromingsgebied, maken aardig vaart. Aan de grens met Baasrode bouwen we in de loop van augustus verder aan de imposante ringdijk, waarvan al een stuk klaar is. De hoge, stevige ringdijk zal het stormwater in het overstromingsgebied houden, zodat het niet naar de achterliggende dorpen vloeit.

Natte natuur

In het noorden van Vlassenbroek zullen we via een sluis de Schelde opnieuw laten binnenstromen, op het ritme van eb en vloed. Zo ontstaat een waardevol natuurgebied van zoetwaterslikken en -schorren. Het zuidelijke deel, dat slechts eens om de vijftig jaar onder water komt te staan, zal je dan weer herkennen aan moerasbossen en waterpartijen: typische natte riviernatuur.

Nieuwe stek voor scouts en hengelaars

Zoals we eerder al schreven, liggen de lokalen van de scouts van Baasrode en enkele hengelvijvers in het overstromingsgebied. Daarom wijken ze uit naar een nieuwe locatie.

Meer weten? Lees onze nieuwsbrief!