Al spelenderwijs op ontdekking in de polders van Kruibeke: het kan met de nieuwe Polder Ranger app. Met weetjes, filmpjes, een quiz en nog veel meer neemt de app je mee door dit prachtige natuurgebied.

De Polders van Kruibeke gaan helemaal interactief. Wie de gratis app downloadt en de speellocatie betreedt, kan meteen aan de slag. Op het scherm van je mobiel toestel vind je heel wat iconen langs de wegen en paden van de polders. Als je langs een tag passeert, krijg je meteen heel wat nieuwe informatie. Bovendien word je beloond met extra punten. Doel: zo snel mogelijk de felbegeerde rang van ‘Polder Ranger’ bereiken.

Meteen meeleven

Hoe meer punten, hoe meer privileges. Beginnen doe je als ‘Explorer’. Wie het tot ‘Contributer’ schopt, kan zelf infoposten aanmaken. Van opvallend dieren- of plantenleven, bijvoorbeeld. Een mooie ree of een schitterende regenboog… Met een foto op de Polder Ranger app kunnen andere spelers meteen meeleven.
Haal je 1500 punten, dan stijg je naar het ‘Enthusiast’ level en kan je postkaarten met je vrienden op Facebook delen. En vanaf 3000 punten bereik je het ultieme doel: ‘Polder Ranger’.

Wandelparadijs

De app is een initiatief van het Europese Life+ project ‘Scalluvia’, een samenwerking tussen het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z), de gemeente Kruibeke en natuurvereniging Kruin. Veerle Campens, projectcoördinator van Scalluvia bij het ANB: “Spelers leren via de app waar het project voor staat en waar we de volgende jaren verder aan bouwen in dit groene wandelparadijs.”

De app downloaden kan hier. Veel speelplezier!


Meer info over de Polders van Kruibeke vind je hier