Op zondag 16 oktober stellen de werfzones Nieuw Zuid en Sint-Andries en Het Zuid van het Antwerpse Scheldekaaienproject uitzonderlijk hun deuren open, voor een delegatie van Grenzeloze Schelde. Op het programma staan een werfbezoek en een boottocht langs de kaaien. Ook jij kan erbij zijn!

Het bezoek van Grenzeloze Schelde dient als kennismaking met de werken van het Sigmaplan op de Antwerpse Scheldekaaien. Het is een initiatief van Grenzeloze Schelde, in samenwerking met De Milieuboot, de stad Antwerpen en Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z). 

Het programma ziet er als volgt uit: 

  • 13.30 uur: Samenkomst aan de infokeet Scheldekaaien (op de Ledeganckkaai t.h.v. Bank van Breda en Van der Sweepstraat)
  • 14.00u - 14.30 uur: Geleid bezoek infokeet door ingenieur Hans De Preter (celhoofd Investeringen W&Z, afdeling Zeeschelde), Koen Segher (projectingenieur W&Z, afdeling Zeeschelde) en Fran Herpelinck (Pantarein Publishing, content expert Sigmaplan)
  • 14.30 - 15.30 uur: Werfbezoek Nieuw Zuid met Hans De Preter en Koen Segher. Te voet naar het Steenplein, waar de milieuboot op de deelnemers wacht.
  • 16.00u - 17.30 uur: Boottocht met deskundige sprekers van o.a. De Milieuboot, Grenzeloze Schelde en W&Z
  • 17.30 uur: Einde van de boottocht aan de Sint-Michielskaai

Praktisch

Deelnemen kost 10 euro per persoon, vooraf te betalen door overschrijving op het rekeningnummer BE35 0012 1955 5637 (BIC-code GEBABEBB) van Grenzeloze Schelde met als mededeling 'Naam Voornaam - 16oktober2016'. Terugbetaling van het deelnamegeld gebeurt enkel als je ons minstens 5 dagen op voorhand verwittigt.

Inschrijven kan met dit inschrijvingsformulier. Uiterste datum van inschrijving is woensdag 12 oktober. Je inschrijving is maar definitief na betaling.

Graag tot dan! 


Meer info over het Antwerpse Scheldekaaienproject vind je hier