De tijdcapsules van het Sigmagebied Polders van Kruibeke zijn genomineerd voor de Henry van de Velde Awards. De capsules zijn een creatieve leidraad om het gebied te ontdekken, en daarvoor toont de wedstrijdjury van de Awards haar appreciatie. Nog tot en met midden december kan ook jouw stem de doorslag geven in de eindstrijd.

Sinds de Polders van Kruibeke in oktober vorig jaar feestelijk werden ingehuldigd, is het Sigmagebied aan de Schelde een heuse publiekstrekker geworden. Om bezoekers op een zachte manier bij de hand te nemen, investeerde waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV in tijdcapsules. Het gaat om stijlvolle ontwerpen van de Belgische designer Stefan Schöning, in hout, beton en staal, die schijnbaar organisch in het groene poldergebied zijn ingeplant. Een capsule bestaat uit een aantal elementen: een bankje of picknicktafel, in combinatie met een infozuil of uitkijkpunt over het gecontroleerde overstromingsgebied of de Schelde.

Overleg loont

Het creatieve onthaalplan voor de Polders van Kruibeke kwam tot stand in overleg met de gemeente Kruibeke én de lokale bevolking. Die samenwerking leverde de tijdcapsules een nominatie op voor een Henry van de Velde Award, in de categorie ‘communicatie’. De prijzen, vernoemd naar de iconische Belgische ontwerper, belonen jaarlijks 12 designprojecten met een positieve impact op maatschappij of economie.

Stem mee!

Verdienen de Polders van Kruibeke jouw stem? Help je graag mee om de nominatie te verzilveren? Nog tot en met midden december kan je via de website van de Henry van de Velde Awards stemmen voor de publieksprijs. Op 19 januari 2017 kennen we de winnaar. 

Klik snel hier!


Meer info over het Sigmaproject Polders van Kruibeke vind je hier.