In juli 2012 sculpteerde landschapskunstenaar Will Beckers voor het eerst wilgentenen rond oude knotwilgen in het natuurgebied van de Kalkense Meersen. Dit gebeurde in het kader van Beeldenstroom, een acht kilometer lange, ecologische kunstroute met zowel tijdelijke als permanente werken van diverse omgevingskunstenaars. Inmiddels heeft Beckers zijn biosculpturen uitgebreid.

Beckers’ werk heet ‘Salicetum’, wat in het Latijn zoveel betekent als ‘een groep wilgen’. De bomen werden gered uit het overstromingsgebied en kregen in het natuurgebied een nieuw onderkomen. Ze zijn op een unieke manier met elkaar verbonden tot een levende sculptuur, die alsmaar verder groeit. Zo krijgt het landschap een dramatische metamorfose, maar steeds met respect voor de omgeving.

Nog meer vlechtwerk
Momenteel is Beckers bezig met een uitbreiding van zijn levende kunstwerk. Vier nieuwe knotwilgen werden getooid met het typische vlechtwerk. Zo wil Beckers uiteindelijk tot een halve cirkel komen. Een unieke symbiose tussen kunst en natuur.


Hier vind je meer info over het kunstproject van Will Beckers.
Hier vind je meer info over de Cluster Kalkense Meersen.