In de zone Sint-Andries en Het Zuid van het Antwerpse Scheldekaaienproject volgen de verschillende bouwfasen elkaar in ijltempo op. Nadat een eerste deel van de instabiele kaaimuur – over 150 meter – het voorbije anderhalf jaar opnieuw gestabiliseerd werd, kreeg de rivierbodem aan de kaai onlangs een nieuwe beschermingslaag. Een drone bracht dit imposante karwei vanuit de lucht in beeld.

In goed anderhalf jaar tijd, tussen de zomer van 2014 en eind 2015, werd zo'n 150 meter kaaimuur aan de De Gerlachekaai volledig gestabiliseerd. Aansluitend werden de werkzaamheden in januari 2016 in een tweede werfzone van Sint-Andries en Het Zuid opgestart. De stabilisatiewerken spitsen zich toe op een zone van 150 meter, ter hoogte van de historische hangar.

Dit voorjaar kreeg de rivierbodem voor de kaai daar een nieuwe beschermingslaag, die de kaaimuur bijkomende stabiliteit zal bieden. Na het aanbrengen van een laag steenbestorting werd een stalen frame het water ingelaten, waarop verstevigende asfaltmatten zijn bevestigd.

Een drone bracht de stabilisatiewerken vanuit de lucht in beeld. Het indrukwekkende resultaat kun je hier bekijken.


Meer info over de Antwerpse Scheldekaaien en de zone Sint-Andries en Het Zuid vind je hier.