De Cluster Kalkense Meersen van het Sigmaplan is een paradijs voor wandelaars en fietsers. Dankzij natuurbeheerder vzw Durme kun je er voortaan ook rondfietsen in het zog van een ervaren natuurgids. Reserveer op voorhand een geschikt moment, of kom op zaterdag 4 juni naar het Donkmeer in Berlare voor een fietstocht in groep.

Op het grondgebied van de gemeenten Wetteren, Wichelen, Laarne en Berlare strekt zich over meer dan 1.000 hectare een bijzonder natuurgebied uit. Drie overstromingsgebieden – Paardeweide, Bergenmeersen en Wijmeers – beschermen de omliggende regio bij stormtij tegen overstromingen vanop de Schelde. Bij de invulling van de Ccluster Kalkense Meersen wordt bovendien gekozen voor natte (in de vorm van wetland) of riviergebonden natuur. Benieuwd hoe de historische moerassen in al hun glorie worden hersteld of hoe getijdennatuur vorm krijgt?

Verschillende fietsroutes lenen zich uitstekend om de Cluster Kalkense Meersen te komen ontdekken. Vzw Durme nodigt je uit om je op sleeptouw te laten nemen door een ervaren natuurgids, die je al trappend langs alle bezienswaardigheden gidst.

Praktisch

Fietsen doe je gedurende een halve of een volledige dag, aan de kostprijs van 5 of 10 euro. Al het geld dat met de fietstochten wordt ingezameld, investeert vzw Durme integraal in lokale natuurprojecten.

Noteert ook alvast zaterdag 4 juni in je agenda. Die dag organiseert vzw Durme een groepsfietstocht door de verschillende gebieden van de Cluster Kalkense Meersen. Plaats van afspraak is het bezoekerscentrum aan het Donkmeer in Berlare.

Alle praktische info over de nieuwe fietsformule en de fietstocht van 4 juni vind je terug op de website van vzw Durme.


Hier vind je meer info over het Sigmaproject Cluster Kalkense Meersen