Deze zomer worden de Kalkense Meersen omgetoverd tot een heus openluchtkunstpark. Met de vierde editie van Beeldenstroom kan je naast de wondermooie omgeving nu ook genieten van natuurkunstwerken. Een ecologische ontdekkingstocht!

Bijzonder
Het unieke natuurgebied van de Kalkense Meersen omvat bijna duizend hectare langs en rond de Schelde. In die combinatie van overstromingsgebied en wetlands tref je veel bijzondere planten en dieren aan: dotterbloemen, koekoeksbloemen, moerasspirea, en zelfs de zeldzame grutto. In het kader van het Sigmaplan wordt een deel van de Kalksense Meersen ingericht als overstromingsgebied. Ook is een ontpoldering gepland, waardoor zoetwaterslikken en -schorren ontstaan. Wandelaars en fietsers zullen dus nog meer kunnen genieten van dit stukje paradijs.

Kunstroute
Van 1 juli tot 30 september 2012 vind je in dit natuurgebied tal van kunstwerken langs de paden. Voor de vierde editie van de kunstroute Beeldenstroom lieten nationale en internationale kunstenaars zich inspireren door de pracht van de Kalkense Meersen. Via een unieke land-art route tonen ze hoe kunst en ecologie hand in hand kunnen gaan.

Will Beckers maakt kunst van gevlochten wilgentakken.

Enkele kunstwerken springen in het oog omdat ze ‘leven’; ze zijn gebouwd rond levende bomen. Het Eén-programma Groenland ging alvast zo’n kunstwerk van Will Beckers bewonderen. Op de stammen van oude knotwilgen heeft hij een kunstwerk van wilgentenen gevlochten. Een indrukwekkende start van deze ecologische kunstroute!

De volledige reportage van Groenland kan je bekijken op www.een.be/programmas/groenland/de-kalkense-meersen.


Meer info:

www.beeldenstroom.be
www.sigmaplan.be/nl/projectgebieden/kalkense-meersen