De Durmevallei is een van de meest gonzende projectgebieden van het Sigmaplan. Eind april openen we een gloednieuw infopunt, aan de Durmekaaien zijn twee ambitieuze bouwprojecten in afwerking en er zijn spectaculaire leidingwerken gestart. Lees er alles over in onze laatste nieuwsbrief!

Deze maand start het Franse gasbedrijf Air Liquide met het verplaatsen van een pijpleiding die binnenkort rond De Bunt zal lopen. Het is een laatste nutswerk voordat we dit toekomstige overstromingsgebied kunnen afwerken. Toch beloven de leidingwerken allerminst een doordeweeks karwei te worden. Een pijpleiding van honderden meters lang zal onder de Durme worden doorgetrokken, aan de hand van een serie kranen. In de nieuwbrief leggen we je de werken van a tot z uit.

Verder besteden we aandacht aan het Europese USAR-project, waarin waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV samen met een viertal partners hergebruik maakt van baggerspecie uit havens en rivieren, zoals de Durme. 

Ook gingen we langs aan de Durmekaaien, waar het opnieuw bruist van het leven. In het najaar opent de vernieuwde Koolputtensite aan de Mirabrug. Een steenworp verder knapt De Knoop samen met enkele enthousiaste vrijwilligers het Beerkaaihuisje op. In het pittoreske huisje zal De Knoop, een project van De Morgenster (LIA vzw) uit Waasmunster, jongeren opvangen die nood hebben aan een time-out.

Kortom, interessant leesvoer. Van technisch hoogstaand tot hartverwarmend: je vindt de nieuwsbrief hier