Op maandag 24 juni vindt een infomarkt plaats in Waasmunster. Je komt er alles te weten over de werken in het kader van het Sigmaplan, maar ook over enkele andere lopende projecten in de regio, zoals de onthaal- en ontsluitingsvisie Durmevallei en het Europese LIFE Sparc project.   

We willen geïnteresseerden tijdens de infomarkt graag een overzicht geven van de stand van zaken van deze verschillende projecten. Ze krijgen ook de gelegenheid om vragen te stellen aan de aanwezige projectleiders.

Boeiende projecten

Er staan verschillende ingrepen gepland op het grondgebied van Waasmunster in het kader van het Sigmaplan. We leggen een gecontroleerd overstromingsgebied aan en ontpolderen een aantal gebieden langs de Durme. Daarnaast leggen we ook ‘wetlands’  of natte natuurgebieden aan. De ingrepen bevorderen de waterveiligheid in de vallei en geven de natuur een boost.

Het Sigmaplan is niet het enige project op het grondgebied van Waasmunster. Met het Europese project LIFE Sparc slaan Natuur en Bos, De Vlaamse Waterweg nv, het Regionaal Landschap Schelde-Durme en het Waterbouwkundig Laboratorium de handen in elkaar om het Sigmaplan een extra duwtje in de rug te geven en de Schelde- en Durmevallei beter te wapenen tegen klimaatverandering.

Met de onthaal- en ontsluitingsvisie Durmevallei werken we dan weer samen met vijf Durmegemeenten, het Regionaal Landschap Schelde-Durme en een heel aantal partners om van de Durmevallei één aaneengesloten gebied te maken met plaats voor waterveiligheid, natuur, landbouw en recreatie en toerisme.

Praktisch

Waar?

De infomarkt vindt plaats in het gemeenschapscentrum Hoogendonck, Nijverheidslaan 48 in Waasmunster. Bezoekers kunnen doorlopend tussen 16 u en 20 u langskomen.

Wat?

De verschillende partners voorzien infostandjes met informatie, en er zijn projectmedewerkers aanwezig om mogelijke vragen te beantwoorden. 

Meer info vind je hier.

Of volg het Sigmaplan via sociale media.