Vanavond zet Toerisme Waasmunster de Mirabrug en historische Koolputtensite in de kijker. Kom luisteren en ontdek het rijke verleden van deze plek én de plannen voor de toekomst.

De Durmevallei barst van de geschiedenis. Kijk maar naar de Mirabrug, op de grens van Waasmunster en Hamme. De brug speelde een belangrijke rol tijdens de Eerste Wereldoorlog en dankt haar naam aan de verfilming van de roman De teleurgang van de Waterhoek van Stijn Streuvels. Nu is ze een populaire oversteekplaats voor wandelaars en fietsers. Naast de Mirabrug tref je de Koolputtensite aan. De geschiedenis van dat terrein gaat terug tot de eerste helft van de 19de-eeuw. Er zijn plannen voor een toeristisch infopunt, exporuimte, café-restaurant en een B&B.

Rondleiding

Paul Van Reeth, voormalig ingenieur bij de dienst Zeeschelde, leidde de heropbouw van de Mirabrug van 2001 tot 2003 in goede banen. Hij leidt je vanavond rond en vertelt ondertussen alles over de werking, geschiedenis en omgeving van de brug met zijn aal- of beerkaaien. Griet Van Nieuwenhove licht het nieuwe project op de Koolputtensite toe.

De rondleiding van 17 uur is volzet, maar voor de rondleiding om 19 uur zijn nog vier plaatsen vrij. Reserveren kan enkel via toerisme@waasmunster.be. Je inschrijving is pas definitief na bevestiging van de reservatie én betaling van 5 euro per persoon (streekbier of frisdrank inbegrepen).