Op zaterdag 15 september organiseren we een educatieve fietstocht langs de Durme! Een initiatief van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) in samenwerking met vzw Durme.

De Durmenatuur is niet meer wat ze was. Door verzanding moesten de typische fauna en flora eraan geloven. Met het Sigmaplan herstellen we de open vallei en blazen we de oorspronkelijke natuur nieuw leven in. De verschillende deelgebieden krijgen een eigen natuurinrichting. In Weymeerbroek, Hof ten Rijen, Bulbierbroek en Hagemeersen zullen authentieke wetlands groeien, waarbij hooilanden, soortenrijke graslanden, moerassen, elzenbroekbossen en rietgordels nieuwe kansen krijgen. In Groot Broek, Klein Broek en De Bunt ontstaat op termijn getijdennatuur, een samenspel van slikken en schorren.

Om de afstand fietsbaar te houden beperken we ons tot een blik op de wetlandprojecten. Die natuurgebieden worden aangelegd tussen Lokeren en Waasmunster. Projectleider Elias Verbanck (ANB) neemt je mee op deze boeiende fietstocht.

Waar en wanneer?
14u00 aan het bezoekerscentrum Molsbroek in Lokeren - Molsbergenstraat 1.

Duur?
We eindigen op de startlocatie na een tocht van ongeveer 20 km.

Info en inschrijven?
Deelname aan de fietstocht is gratis. Iedereen brengt zelf een fiets mee. Graag vooraf inschrijven bij Marieke De Vos via 09 348 30 20 of marieke.devos@vzwdurme.be.


Klik hier voor meer informatie over het Sigmaproject Durmevallei