Gisteren stelde natuurvereniging vzw Durme een folder voor met wandel- en fietsroutes langs de Sigmagebieden in de Durmevallei. “We willen toeristen de mooiste plekjes langs de Durme laten ontdekken”, zegt voorzitter André Verstraeten.

De gratis folder bevat een kaart met de best toegankelijke wegen, eet- en drinkgelegenheden en alle huidige en toekomstige Sigmagebieden. Verder vind je er informatie over de natuur in de Sigmagebieden. “Het is een must have voor alle wandelaars en fietsers die de omgeving langs de Durmedijken willen ontdekken”, zegt André Verstraeten.

Vzw Durme stelde de folder gisteren voor in het infopunt Durmevallei.

Kostbare natuur

In het kader van het Sigmaplan staan de komende jaren ingrijpende werken op de planning in de Durmevallei. Zo zullen we de gebieden Groot en Klein Broek in Temse en Waasmunster ontpolderen om de Durme meer ruimte te geven om te stromen. Een noodzakelijke ingreep om overstromingen te vermijden.

Met het Sigmaplan herstellen we ook kostbare riviernatuur. En van die natuurpracht willen we iedereen zoveel mogelijk laten genieten. Zo zullen wandelaars en trage fietsers vanaf nieuw aangelegde dijken een mooi uitzicht hebben op de slikken en schorren die zich in Groot en Klein Broek ontwikkelen. Voor de snelle fietsers komt er op de meeste plaatsen een afzonderlijk fietspad naast de dijk. Dat zal de beruchte incidenten tussen wandelaars en snelle fietsers helpen voorkomen.

Je kan de folder gratis ophalen op de volgende plaatsen: bij de toeristische diensten van de betrokken gemeenten (Lokeren, Zele, Waasmunster, Hamme en Temse), in Bezoekerscentrum Molsbroek (Lokeren), in het infopunt Durmevallei (Driegoten, Hamme) en op de Koolputtensite (aan de Mirabrug). Of download de folder hier.