Zondag was het feest op en rond de Kleine Nete in Lier, Nijlen, Ranst en Zandhoven. Door de aanwezigheid van blauwalgen konden een aantal activiteiten jammer genoeg niet doorgaan. Desondanks was het een mooie dag, met dank aan de zon en de inzet en het enthousiasme van alle partners.

Een van de toppers zondag was de Grote Getijdenshow van het Regionaal Landschap Rivierenland. De treintjes die tussen de verschillende locaties reden zaten goed vol en ook de fietstocht tussen Lier en Zandhoven werd gesmaakt.

Onze boot, de Blauwe Reiger van de Vlaamse Waterweg nv, trok de hele dag vaarfanaten aan. En ook de infostand over de heraanleg van de Mol-ter-Netebrug in Nijlen was een groot succes. Bezoekers konden er de nieuwe brug bekijken door een 3D-bril.

Overstromingsgebied 2.0

De Netedag was het uitgelezen moment om het Sigmaproject Nete en Kleine Nete onder de aandacht te brengen. Dit najaar starten er werken aan het gecontroleerd overstromingsgebied Polder van Lier, in de deelzone Beneden-Nete. Tijdens een wandeling rond het gebied kregen geïnteresseerde bezoekers alvast een woordje uitleg.

Het overstromingsgebied Polder van Lier dateert uit de jaren 80 en is toe aan vernieuwing. De werken hebben een dubbel doel: de omgeving beter beschermen tegen wateroverlast en de riviernatuur herstellen. Meer weten? Check onze nieuwsbrief!

Wil je meteen op de hoogte zijn van het nieuws in jouw buurt? Schrijf je dan in voor onze digitale publicaties!