Samen met het Vlaams gewest, de provincie Antwerpen en verschillende gemeenten langs de Kleine Nete heeft Waterwegen en Zeekanaal NV maandag een intentieverklaring ondertekend voor de Kleine Netevallei. De partners bundelen hun krachten voor een veerkrachtige en robuuste riviervallei.

Alle partners willen de Kleine Netevallei van Kasterlee tot Lier zo inrichten dat de natuur- en landbouwgebieden in de nabije toekomst uitgerust zijn om natuurschokken op te vangen, zoals intense regenbuien of langere periodes van droogte. “Zo kan de vallei van de Kleine Nete volwaardig uitgroeien tot een aantrekkelijk en herkenbaar gebied waar verschillende functies elkaar vooral versterken”, stellen de partners.

Nauw overleg

Sinds 2012 is Antwerps gouverneur Cathy Berckx namens de Vlaamse overheid coördinator van de verschillende projecten in de vallei van de Kleine Nete. De verschillende besturen en de natuur- en landbouworganisaties overleggen sindsdien met elkaar in de opvolgingscommissie Kleine Nete.

Het projectgebied Nete en Kleine Nete van het Sigmaplan maakt deel uit van de openruimtestructuur in de Kleine Netevallei. In aanwezigheid van Vlaams minister Joke Schauvliege en Cathy Berckx heeft gedelegeerd bestuurder Chris Danckaerts, in naam van Waterwegen en Zeekanaal NV, de intentieverklaring maandag mee ondertekend.