Op 31 januari 1953 sloeg het noodlot toe in Nederland en België. Die nacht lieten liefst 1836 Nederlanders en 18 Vlamingen het leven tijdens een allesverwoestende storm. Donderdag 31 januari om 19u00 kan je alles opnieuw beleven in de infokeet.

In Tielrodebroek streek enkele jaren geleden een filmploeg neer om de sfeer van die ramp te vereeuwigen. Exact 60 jaar na deze feiten, op donderdag 31 januari om 19u00,  vertonen we De Storm in de infokeet aan de Scheldelei in Kruibeke. 

'De Storm'
Als de 18-jarige Julia zwanger raakt, vertrekt haar vriendje met de noorderzon. Ze staat er alleen voor in een oerconservatief dorp. Tijdens een verschrikkelijke storm, in de nacht van 31 januari 1953, breken de dijken in Zeeland op meer dan honderd plaatsen. De boerderij van Julia wordt verzwolgen, en ze belandt met haar zoon in het water. De jonge luchtmachtsergeant Aldo tracht haar en haar baby te redden. Slagen ze erin de natuurkrachten te bekampen? Of tekent de storm hun doodsvonnis?

Waar en wanneer?
Donderdag 31 januari om 19u00 aan de Scheldelei in Kruibeke (naast het veer van Hoboken)

Info en Inschrijvingen?
Vóór donderdag 31 januari gratis inschrijven via ina@jusbox.be, 0486 90 77 43 of via onze facebookpagina De Polders van Kruibeke. Zo kunnen we een plaatsje voor jou reserveren, en je verwittigen als er iets aan het programma verandert. Hier vind je uitgebreide informatie over de film.


Op deze Sigmasite en de site van GOG KBR vind je alle informatie over dit Sigmaproject