Op paasmaandag 21 april 2014 kan je alle troeven van het Scheldeland ontdekken. Verken al varend, fietsend en wandelend de Schelde en het Scheldeland: er is cultuur, natuur, vissen, erfgoed, couleur locale, ... Ook in de Sigmaprojecten de Polders van Kruibeke en de Cluster Kalkense Meersen valt er weer heel wat te beleven.

Cluster Kalkense Meersen

Het Agentschap voor Natuur en Bos staat met een infostand over het Sigmaplan aan het infopunt aan het veer in Schellebelle. Hier kan je terecht voor een overzicht van het Sigmaplan. Aan het infopunt kan je ook meer info verkrijgen over de rondvaarten, fietstochten en wandelingen die in deze regio doorgaan tijdens de Scheldehappening. 

Polders van Kruibeke

In het Sigmaproject de Polders van Kruibeke moet je voor een hapje, een drankje en wat muzikale animatie op het terras aan het infopunt in de werfkeet op de Scheldelei zijn. Hier krijg je ook meer info over alle geplande activiteiten.

Vanaf 11:30u tot en met 17:30u vertrekken er ieder uur muzikale rondvaarten naar Hemiksen voor slechts 1 euro. Ook je fiets kan mee aan boord voor 1 euro. Vanuit Callebeekveer, kant Hemiksem, vertrekken er eveneens ieder uur muzikale vaarten naar Kruibeke, van 11:00u tot en met 17:00u.
De Barbiergidsen staan vanaf 14:45u paraat met volkse wijsheden en leuke polderweetjes. 

Iedereen kan deelnemen aan de begeleide wandelingen en het is volledig gratis. Alle tochten duren ongeveer twee uur en zijn ongeveer vier kilometer lang. Vrij wandelen in het Kortbroek, een nieuw stuk natuur in het Scheldeland, is ook een aanrader. Een bewegwijzerde polderfietstocht van tien kilometer neemt je mee van Rupelmonde (over Kallebeek) naar Kruibeke. Maar ook kun je je wagen aan een Scheldefietstocht van vijfentwintig kilometer, of een fiets- en vaartocht van dertig kilometer met de vaart Hemiksem-Kruibeke.


Nog meer Scheldekriebels? www.scheldehappening.be