Het gecontroleerd overstromingsgebied Polders van Kruibeke is al een tijdje afgewerkt. De Polders vormen niet alleen het grootste overstromingsgebied van het Sigmaplan, maar zijn ook een uniek en uitgestrekt natuurgebied. En die natuur trekt heel wat geïnteresseerden aan, die de Polders willen verkennen en beleven. Die belevingsmogelijkheden breiden we nog uit!

In de Polders kan je niet enkel wandelen, fietsen, zeldzame dier- en plantensoorten bewonderen. Je vindt er ook verschillende kunstwerken, heuse ‘watervallen’, informatieborden, vogelkijkhutten, picknickbanken … terug. Kortom: voor elk wat wils. Dat aanbod breiden we momenteel nog uit. Zo kan je de polders nog beter beleven.

We bouwen een vlonderpad doorheen het slik- en schorgebied en een belevingsplatform aan de Meiresluis.  Aan de Meyvissluis komt een heuse uitkijkheuvel van waar je de hele polder kunt overschouwen. Op de dijk tussen de Scheldelei en het Kortbroek vlechten we een wilgentunnel. Aan de Scheldelei is een grotere parking in aanleg.

Bekijk het filmpje over de werken hier