Op woensdag 18 april bracht een zestigtal collega’s van de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM) een bezoek aan de Sigmagebieden in de Durmevallei. Drie ervaren gidsen namen hen in Hamme op sleeptouw naar De Bunt en Lippenbroek.

Gezien het Sigmaproject Durmevallei zich van Lokeren tot Hamme uitstrekt, koos de groep voor een rondleiding in Hamme, waar de Durme in de Schelde uitmondt. Gediplomeerde Durmegidsen Gustaaf Lerno en Yvette Saerens kregen het gezelschap van Michaël van Rompaey, senior ingenieur voor het studiebureau IMDC. Zij toonden de VMM-collega’s onder meer de nieuwe ringdijk rond het toekomstige overstromingsgebied De Bunt, de innovatieve getijdenwerking van Lippenbroek en het infopunt van de Durmevallei.

(Lees verder onder de foto's)

Ook zin om (in groep) af te komen?

Het infopunt bevindt zich op de Scheldedijk in Driegoten in Hamme. Van april tot september ben je elke 4e zondag van de maand welkom tussen 14 uur en 17 uur. Op afspraak kan je ook in groep langskomen. Voor info en reservaties neem je contact op via durme@sigmaplan.be of 052 34 25 40.

Een tip! Check ook eens de website van Grenzeloze Schelde-Escaut Sans Frontières vzw, de organisatie achter het infopunt van de Durmevallei. Ze bieden een gevulde kalender aan, boordevol activiteiten om de Durmevallei te voet, met de fiets of per boot te komen verkennen. Telkens krijg je het gezelschap van een ervaren Durmegids.