Inwoners van Lier kunnen in het infoblad De Peperbus van maart-april een artikel lezen over een infomarkt rond het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) ‘Beneden-Nete in Lier’ op maandag 12 maart. Iedereen die benieuwd is naar de plannen voor de vallei van de Beneden-Nete is welkom, maar dan wel op een later moment. De infomarkt moet namelijk uitgesteld worden. Een nieuwe datum wordt zo snel mogelijk meegedeeld.

Met het RUP ‘Beneden-Nete in Lier’ wil de Vlaamse overheid de open ruimte in de stad zoveel mogelijk behouden voor landbouw, natuur en bos. Binnen het kader van het RUP komen binnenkort enkele projecten op kruissnelheid. Het Sigmaplan bijvoorbeeld, dat Lier wil beschermen tegen overstromingen en tegelijk meer kansen wil geven aan de natuur. En dan heb je nog het landschapspark Pallieterland. Dat park zal verschillende natuurgebieden rond Lier met elkaar verbinden en tal van ontspanningsmogelijkheden creëren.

De infomarkt is een initiatief van de stad Lier en gemeente Duffel, het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid, het Sigmaplan en het Regionaal Landschap Rivierenland.