Het Sigmagebied Cluster Kalkense Meersen is er eentje om trots op te zijn. Toerisme Scheldeland zette het wondermooie landschap tussen Wetteren en Berlare in de kijker met een filmpje.

Fleurige graslanden en drassige wetlands waar vogelspotters hun hart kunnen ophalen: in het filmpje van Toerisme Scheldeland stelen de natuurgebieden van de Cluster Kalkense Meersen met gemak de show. Gids van dienst is Dominiek Decleyre. Als projectleider bij het Agentschap voor Natuur en Bos is hij verantwoordelijk voor al dat moois, waar heel wat natuurliefhebbers, fietsers en wandelaars van genieten.

65 km extra stapplezier

Goed nieuws voor alle fans van de Cluster Kalkense Meersen: in december verschijnt er een nieuwe versie van de wandelnetwerkkaart 'Kalkense Meersen - Donkmeer'. Het netwerk wordt namelijk uitgebreid met 65 kilometer nieuwe wandelwegen door een oase van groen. Probeer bijvoorbeeld eens de wandeling langs de Sigmagebieden Paardebroek en Paardeweide in Berlare. Meer info vind je op onze Doen!-pagina.

"Er is geen slecht weer, er is alleen slechte kledij", besluit Dominiek op het einde van het filmpje. Je weet dus wat je te doen staat!