Het toekomstige Grenspark Groot-Saeftinghe barst van de troeven. Lokale recreatie- en horecaondernemers die hun klanten een extra bijzondere ervaring willen bieden, kunnen binnenkort een cursus volgen om alles te weten te komen over de natuur, cultuur en geschiedenis van Groot-Saeftinghe.

Op de grens van Vlaanderen en Nederland wacht een van Europa’s grootste getijdengebieden: het toekomstige Grenspark Groot-Saeftinghe. Het Grenspark omvat onder meer het natuurreservaat het Verdronken Land van Saeftinghe en de Sigmagebieden Hedwige-Prosperproject en Doelpolder. Het 4500 hectare grote gebied zal zeldzame slikken en schorren herbergen, die tal van vogels en andere dieren aantrekken. Die fauna en flora mag iedereen komen bewonderen. Het Grenspark zal ook een boost geven aan de lokale economie. Denk maar aan B&B’s, restaurants, agrotoerisme …

Extra service

Om toeristen en dagjesmensen nog beter van dienst te zijn, kunnen bedrijven en instellingen zich verdiepen in de natuur, geschiedenis en cultuur van Groot-Saeftinghe. Daarvoor organiseert de Nederlandse organisatie IVN de cursus ‘Gastheer van het Landschap Grenspark Groot-Saeftinghe’. Via workshops en excursies leren de deelnemers alles wat er te weten valt, zodat ze op elke vraag van hun gasten of klanten antwoord kunnen geven. Ze kunnen de opgedane kennis ook gebruiken om producten of activiteiten te ontwikkelen of samenwerkingsprojecten in de regio op te zetten. Zo kunnen ze een extra service creëren die het verblijf van hun gasten of klanten, maar ook een bezoek aan de regio, extra aantrekkelijk maakt.

Geïnteresseerd? Op 22 februari vindt er een infobijeenkomst plaats. Schrijf je hier in. Aanmelden voor de bijeenkomst kan nog tot dinsdag 20 februari.

De cursus gaat van start op 20 maart en bestaat uit vier bijeenkomsten. Inschrijven kan tot en met 9 maart. Meer info en het aanmeldformulier vind je op de website van het IVN.