Dankzij Terra Nova, het avontuurlijke zomerprogramma van de provincie Antwerpen, kun je van 30 juni tot en met 3 september komen ‘pitkamperen’ op het domein van De Notelaer in Bornem. Je slaapt hoog en droog in een pitvormige tent aan de bomen, met een prachtig uitzicht op het paviljoen aan de Schelde.  

Tot begin september hangen er vier bijzondere tenten in de bomen van De Notelaer. De ‘boompitten’ zijn een gekend ontwerp van de Nederlandse kunstenaar Dré Wapenaar. De voorbije drie zomers hingen ze op in Wuustwezel en ook Borgloon heeft enkele exemplaren in haar Tranendreef. In het kader van het Terra Nova-programma van de provincie Antwerpen strijken de boompitten in Bornem neer. De setting is alvast onovertroffen. Het paviljoen van De Notelaer is een parel aan de Schelde. Achter de dijk strekt zich een pittoresk domein uit met een waterpartij. 

Iets voor jou? 

Van 30 juni tot en met 3 september kun je komen kamperen in één van de vier boompitten van De Notelaer. Een boompit biedt plaats aan maximaal twee volwassenen en twee kinderen. ’s Avonds kun je barbecueën of een kampvuur maken in de bivakzone. Een overnachting boek je op de website van Terra Nova. De deelnameprijs varieert van 80 euro (prijs per pit per nacht, inclusief ontbijt) tot 110 euro (4 personen). Snel zijn is de boodschap, wat de plaatsen zijn beperkt. 

Neem je tijd!

Klein-Brabant, de streek tussen Rupel en Schelde, is een omleiding waard. In Bornem en Temse werkt het Sigmaplan aan de ontwikkeling van twee Sigmagebieden (Cluster Bornem en Schouselbroek). Een aantal leuke doen-tips rond deze gebieden zetten we hier op een rijtje. 

Beeld: Terra Nova