Op dinsdag 3 april organiseerde Grenzeloze Schelde een infodag in de Scheldevallei. Meer dan 140 deelnemers gingen op verkenning langs de verschillende Sigmagebieden tussen Schellebelle en Temse.

Jaarlijks organiseert Grenzeloze Schelde in samenwerking met Natuurpunt een grootscheepse infodag in de Scheldevallei, waarbij de overstromings- en natuurgebieden van het Sigmaplan in de kijker staan. Op dinsdag 3 april voer een boot met meer dan 140 deelnemers langs de Sigmagebieden aan de Schelde: de Kalkense Meersen, Vlassenbroek, Wal-Zwijn en de Durmevallei (De Bunt, Groot Broek en Klein Broek). Aan wal konden de deelnemers genieten van gegidste fietstochten langs en doorheen de gebieden. Ervaren gidsen van De Vlaamse Waterweg nv, het Agentschap voor Natuur en Bos, Natuurpunt, Grenzeloze Schelde en Scheldegids zorgden voor nieuwe inzichten. Eindpunt van de dagtocht was een wandeling rond het toekomstige overstromingsgebied De Bunt in Hamme en een rondleiding in het lokale infopunt van de Durmevallei.

Wil je graag meer weten over het aanbod van Grenzeloze Schelde? Surf dan naar hun website of neem een kijkje op onze Doen!-pagina

Beelden: Grenzeloze Schelde vzw