In april startten we met de afwerking van de overloopdijk van het gecontroleerd overstromingsgebied Tielrodebroek. Die dijk werd beschadigd tijdens het stormseizoen van 2019-2020 en moest dus hersteld worden. Tijdens deze werken was het jaagpad niet toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Nu we klaar zijn, kan de overloopdijk zijn rol weer vervullen en kunnen we het jaagpad terug openstellen.

Schade herstellen

In juli 2020 begonnen we aan het herstel van de Scheldedijk in Tielrode (Temse). In april 2021 gingen we verder met de afwerking van de dijk. Specifiek gaat het om het stuk tussen De Zaat en de Durme: dat doet dienst als overloopdijk van Tielrodebroek. Dat is een gecontroleerd overstromingsgebied aan de samenvloeiing van de Schelde en de Durme. Die overloopdijk raakte zwaar beschadigd door de vele overspoelingen tijdens het stormseizoen van 2019-2020.

Jaagpad heropend

Eerder kreeg de overloopdijk al een stevige jas van open steenasfalt. Voor de afwerking werd die afgedekt met teelaarde en ingezaaid door een gespecialiseerde aannemer. Ook het jaagpad boven op de dijk kreeg een nieuwe asfaltlaag. Tijdens deze werken was het jaagpad afgesloten en moest iedereen het benedendijks jaagpad van de ringdijk gebruiken. Nu de werken afgerond zijn, is de overloopdijk er weer helemaal klaar voor. Nieuwsgierige fietsers en voetgangers kunnen een kijkje komen nemen langs het vernieuwde jaagpad.

Overloopdijk